TEDxKarnavatiUniversity.com/home

XIIDRA (LIFITEGRAST)

XIIDRA (LIFITEGRAST)

Ce sunt picăturile de ochi xiidra?

xiidra picături de ochi sunt un medicament cu prescripție medicală. Sunt obișnuiți să trateze sindromul ochilor uscați.

Cu această afecțiune, corpul tău nu face suficiente lacrimi sau lacrimile pe care le face să nu -ți ții ochii lubrifiați (umed).

Detalii despre medicament

xiidra conține LifteGrast de ingredient de droguri active. Este o soluție lichidă fără conservant, care este folosită ca picături de ochi. Este aprobat pentru utilizare la persoanele cu vârste cuprinse între 17 ani și mai mari.

eficacitate

Pentru informații despre eficacitatea Xiidra, consultați secțiunea „Xiidra pentru ochii uscați” de mai jos.

xiidra generic

xiidra este disponibil doar ca medicament cu nume de marcă. În prezent nu este disponibil sub formă generică.

xiidra conține activ activ liftegrast. Pentru a găsi prețuri curente pentru xiidra în zona dvs., consultați Goodrx.com:

var _grxdn = & quot; xiidra & quot ;; (funcție (d, t) {var g = d.createElement (t), s = d. getElementsBytagname (t) [0]; g.src = & quot; // s3.amazonaws.com/assets.goodrx.com/static/widgets/fair.min.js&quot ;; (Document, „Script”);

Costul pe care îl găsiți pe Goodrx.com este ceea ce puteți plăti fără asigurare. Prețul real pe care îl veți plăti depinde de acoperirea de asigurare, de locația dvs. și de farmacia pe care o utilizați.

Asistență financiară și de asigurare

Dacă aveți nevoie de sprijin financiar pentru a plăti pentru XIIDRA, Sau dacă aveți nevoie de ajutor pentru a înțelege acoperirea de asigurare, ajutor este disponibil.

Novartis Pharmaceuticals Corporation, producătorul XIIDRA, oferă un card de economii XIIDRA. Pentru mai multe informații despre acest lucru, sunați la 844-694-4747 sau vizitați site-ul web al producătorului.

xiidra efecte secundare

xiidra poate provoca efecte secundare ușoare sau grave. Următoarea listă conține unele dintre efectele secundare cheie care pot apărea în timpul luarea XIIDRA. Această listă nu include toate efectele secundare posibile.

pentru a afla mai multe despre efectele secundare posibile ale XIIDRA sau despre cum să le gestionați, să discutați cu medicul sau farmacistul.

mai frecvent Efecte secundare

Efectele secundare mai frecvente ale XIIDRA pot include:

  • Viziune încețoșată
  • Iritare a ochilor
  • Ochii mâncărime
  • Dysgeusia (gust metalic în gură)
  • Roșeața ochilor
  • Sinuzită (infecție sinusală)
  • Ochii apoși

Majoritatea acestor efecte secundare pot dispărea în câteva zile sau câteva săptămâni. Dacă sunt mai severe sau nu plecați, discutați cu medicul sau farmacistul.

efecte secundare grave

În studiile clinice ale XIIDRA, nu există efecte secundare grave cauzate de xiidra au fost raportate. Cu toate acestea, de când au avut loc studiile clinice, unele persoane au raportat reacții alergice la Xiidra (a se vedea „Reacția alergică” în secțiunea „Detalii efect secundare” de mai jos). efecte secundare. Sunați la 911 dacă simptomele dvs. se simt în pericol de viață sau dacă credeți că aveți o urgență medicală.

Detalii despre efect secundar

Vă puteți întreba cât de des apar anumite efecte secundare cu acest medicament, sau dacă anumite efecte secundare se referă la aceasta. Iată câteva detalii cu privire la anumite reacții adverse pe care acest medicament le poate provoca sau nu.

Reacție alergică

Ca și în cazul majorității medicamentelor, unele persoane pot avea o reacție alergică după ce au luat xiidra. În studiile clinice ale XIIDRA, nu au fost raportate reacții alergice. Cu toate acestea, de când au avut loc studiile clinice, unele persoane au raportat reacții alergice la Xiidra. Nu se știe cât de des apar aceste reacții.

Simptomele unei reacții alergice ușoare pot include:

  • erupții cutanate
  • mâncărime
  • Înroșirea (căldură și roșeață în pielea ta)

O reacție alergică mai severă este rară, dar posibilă. Simptomele unei reacții alergice severe pot include:

  • angioedem (umflarea sub piele, de obicei în pleoape, buze, mâini sau picioare)
  • Umolarea limbii tale, Gura sau gâtul
  • Probleme respirație
  • stupi (ridicări ridicate pe piele)

Apelați -vă medicul imediat dacă aveți un alergic sever sever Reacția la Xiidra. Sunați la 911 dacă simptomele dvs. se simt în crema idealica pericol de viață sau dacă credeți că aveți o urgență medicală.

Sinuzita

Sinuzita poate fi un efect secundar al XIIDRA. Această afecțiune este cauzată de o infecție în interiorul sinusurilor tale (zonele din spatele tău, obrajii și fruntea). Simptomele sinuzitei pot include:

  • Mucus nazal galben sau verde
  • nasul curgător
  • tuse
  • Congestie nazală
  • Durere în spatele obrajilor și frunții (zonele sinusurilor)

Dacă aveți simptome ale unei infecții sinusale, sunați la medicul dumneavoastră. Este posibil să aveți nevoie de tratament cu medicamente fără rețetă sau rețetă pentru a împiedica infecția să se înrăutățească.

pentru a afla cât de des a apărut sinuzita în studiile clinice, a se vedea informațiile despre prescrierea Xiidra.

Iritarea ochilor sau vederea încețoșată

Iritarea ochilor și vederea încețoșată sunt efecte secundare comune ale Xiidra.

Iritarea ochilor poate apărea atunci când aplicați mai întâi picăturile în ochi, dar de obicei se rezolvă după câteva secunde. Iritarea ochilor poate provoca următoarele simptome în ochi:

  • Burning
  • Uscăciunea
  • Grittiness (senzația de nisip este în ochii tăi)
  • Mâncărime

Dacă aveți iritații pentru ochi care nu dispare sau se agravează în timp ce utilizați Xiidra, discutați cu medicul dumneavoastră. De asemenea, spuneți -le dacă aveți modificări de viziune, inclusiv o viziune încețoșată, în timp ce utilizați XIIDRA. Aceștia vă pot recomanda să încetați să utilizați Xiidra sau să treceți la un medicament diferit.

pentru a afla cât de des au apărut aceste probleme oculare în studiile clinice, a se vedea informațiile despre prescrierea Xiidra.

Cefale de cap

xiidra poate provoca dureri de cap la persoanele care utilizează drogurile.

Dacă aveți dureri de cap noi sau agravate în timp ce utilizați Xiidra, discutați cu medicul dumneavoastră. Aceștia pot recomanda să încetați să utilizați Xiidra sau să treceți la un medicament diferit.

pentru a afla cât de des au avut loc durerile de cap în studiile clinice, a se vedea informațiile despre prescrierea Xiidra.

Alternative la Xiidra

Alte medicamente sunt disponibile pentru a trata sindromul ochilor uscați. Unele medicamente pot fi mai potrivite pentru dvs. decât pentru altele. Dacă sunteți interesat să găsiți o alternativă la Xiidra, discutați cu medicul dumneavoastră pentru a afla mai multe despre alte medicamente care pot funcționa bine pentru dvs. . Astfel de produse sunt adesea numite lubrifianți pentru ochi sau lacrimi artificiale. Aceste medicamente OTC pot veni în diferite formulări.

Exemple de tratamente OTC includ:

  • picături de ochi (Refresh Plus, Hipotears, Systane Complete)
  • Geluri de ochi (gel de sistane, reîmprospătare licigel)
  • unguente pentru ochi (reîmprospătare lacri-lube, timp de noapte calmată, sistane nocturn)

Alte medicamente cu prescripție medicală sunt de asemenea disponibile pentru a trata pentru a trata pentru a trata pentru a trata pentru a trata pentru a trata Sindromul ochilor uscați sau alte afecțiuni care provoacă ochi uscați. Acestea pot fi, de asemenea, date ca picături de ochi. Exemple de tratamente cu prescripție medicală includ:

  • Picături de ochi special pentru ochii uscați
  • Cyclosporine (Restasis)
  • Inserții de ochi pentru ochii uscați
    • Hydroxipropil celuloză (lacrisert)
    • Spray nazal pentru ochii uscați
      • Varenicline (Tyrvaya)
      • picături de ochi pentru arsuri (inflamate) sau mâncărimi
      • Ketorolac (Acular)
        • LotePrednol (Alrex, LoteMax)
        • Prednisolone (pred forte, pred ușoară)

        xiidra vs. Restasis

        Vă puteți întreba cum se compară Xiidra cu Restasis pentru a trata sindromul ochilor uscați. Aici ne uităm la cum xIdra și Restasis sunt deopotrivă și diferite.

        xiidra conține lifegrast -ul medicamentului. Restasis conține medicamentul ciclosporină. Ambele medicamente sunt medicamente pe bază de rețetă.

        utilizează

        Ambele Xiidra cât și Restasis sunt aprobate de FDA pentru a trata sindromul ochilor uscați. Această afecțiune se întâmplă atunci când corpul tău nu face suficiente lacrimi, sau lacrimile pe care le face nu vă păstrați ochii lubrifiați (umezi).

        Nu se știe cu siguranță cum funcționează aceste medicamente pentru a trata uscat Sindromul ochilor. Ambele medicamente se leagă (se atașează) de anumite proteine ​​din organism, ceea ce ajută la reducerea inflamației. Simptomele sindromului ochilor uscați pot fi cauzate de inflamație la ochi. Xiidra și Restasis pot trata sindromul ochilor uscați prin reducerea inflamației.

        xiidra și Restasis pot fi utilizate împreună sau în combinație cu alte medicamente pentru a trata sindromul ochilor uscați. Medicul dumneavoastră vă va ajuta să decideți ce medicamente sunt cele mai bune pentru tratarea stării dvs. Este ambalat în containere cu o singură doză. XIIDRA este disponibil într -o rezistență la doză: 5% soluție.

        Restasis vine ca o emulsie lichidă (amestec de lichid uleios) care este utilizată ca picături de ochi. Este ambalat în containere cu o singură doză și, de asemenea, în sticle mai mari cu mai multe doze. Restasis este disponibil într -o rezistență la doză: 0,05% emulsie lichidă.

        Atât Xiidra, cât și Restasis ar trebui să fie administrate ca o picătură în fiecare ochi, de două ori pe zi. Dozele trebuie luate la aproximativ 12 ore distanță.

        Efecte secundare și riscuri

        xiidra și Restasis conțin medicamente similare. Prin urmare, ambele medicamente pot provoca efecte secundare foarte similare. Mai jos sunt exemple ale acestor efecte secundare.

        mai multe efecte secundare frecvente

        Aceste liste conțin exemple de efecte secundare mai frecvente care pot apărea cu Xiidra, cu Restasis sau cu ambele medicamente (când luat individual).

        • Poate apărea cu Xiidra:
        • Disgeusia (gust metalic în gură)
        • Sinuzita (infecția sinusului)
      • poate apărea cu Restasis:
      • Durerea ochilor
      • Grittiness in în Ochii (senzația de nisip în ochii tăi)
      • pot apărea atât cu Xiidra, cât și cu Restasis:
      • Roșeața în ochii tăi
      • Viziune încețoșată
        • Ochii arzători
        • Ochii apoși

        efecte secundare grave

        efectul secundar principal al căruia Poate apărea fie cu Xiidra, fie cu Restasis este o reacție alergică severă.

        eficacitatea

        Xiidra și Restasis nu au fost comparate direct în studiile clinice. Dar studiile individuale au arătat că atât Xiidra, cât și Restasis sunt eficiente pentru tratarea sindromului ochilor uscați.

        Ghiduri publicate de Academia Americană de Oftalmologie (AAO) afirmă că utilizarea LiFiteGrast (medicamentul activ în Xiidra) este un eficient Tratament pentru sindromul ochilor uscați. Aceste aceleași orientări au recomandat, de asemenea, ciclosporina (medicamentul activ în Restasis) ca tratament eficient pentru sindromul ochilor uscați pe perioade lungi de timp. Aceștia nu recomandă nici medicamentul față de celălalt.

        Cu toate acestea, orientările AAO subliniază că studiile Xiidra pentru tratarea acestei afecțiuni au analizat medicamentul pe o perioadă de 3 luni. Siguranța utilizării XIIDRA pe termen lung (12 luni sau mai mult) nu este cunoscută în prezent.

        costuri

        Costul oricărui medicament poate depinde de planul dvs. de tratament. Pentru costurile XIIDRA sau RESTASIS în zona dvs., priviți estimările de pe Goodrx.com. Prețul real pe care îl veți plăti pentru orice medicament va depinde de planul dvs. de asigurare, de locația dvs. și de farmacia pe care o utilizați.

        xiidra pentru ochi uscați

        Administrația pentru alimente și droguri ( FDA) aprobă medicamentele pe bază de rețetă, cum ar fi Xiidra, pentru a trata anumite afecțiuni.

        xiidra este aprobat de FDA pentru a trata sindromul ochilor uscați. Cu această afecțiune, corpul tău nu face suficiente lacrimi, sau lacrimile pe care le face să nu -ți ții ochii lubrifiați (umezi).

        Simptomele ochilor uscați pot include:

        • Iatchy Eyes
        • Roșeața ochilor
        • senzație de arsură în ochii tăi
        • Ochii apoși
        • Viziune încețoșată

        Eficacitatea pentru ochii uscați

        xiidra s -a dovedit a fi eficientă în reducerea simptomelor sindromului ochilor uscați. Pentru informații despre modul în care medicamentul efectuat în studiile clinice, a se vedea informațiile despre prescrierea Xiidra.

        Liniile directoare publicate de Academia Americană de Oftalmologie (AAO) afirmă că utilizarea LifiteGrast (medicamentul activ în Xiidra) a fost picături de ochi să fie eficient în tratarea sindromului de ochi uscat pe o perioadă de 3 luni. Cu toate acestea, aceștia observă că cât de bine funcționează medicamentul și dacă este sigur de utilizat, pentru perioade lungi de timp (12 luni sau mai mult) nu este cunoscut în prezent.

        xiidra pentru copii

        Xiidra este aprobat pentru utilizare la persoane cu vârste cuprinse între 17 ani și mai mari. Nu s -a confirmat că Xiidra este sigură sau eficientă pentru utilizare la copii mai mici de 17 ani.

        Întrebări comune despre Xiidra

        Iată răspunsuri la unele întrebări frecvente despre Xiidra.

        sunt recenzii disponibile de la persoanele care au folosit xiidra?

        producătorul Xiidra nu oferă recenzii de la persoane care au folosit acest medicament. Dar rețineți că medicamentele afectează oamenii în mod diferit.

        Dacă doriți să știți dacă acest medicament este o opțiune bună pentru dvs., discutați cu medicul dumneavoastră.

        Will Xiidra îmi va face Ochii se simt mai rău?

        Unii oameni au efecte secundare legate de ochi cu Xiidra. Exemple dintre acestea includ:

        • Viziune încețoșată
        • Iritarea ochilor
        • Iatchy Eyes
        • Roșeața ochilor
        • Eyes Waty

        Dacă simțiți că simptomele ochilor uscați se agravează cu Xiidra, spuneți -vă medicului dumneavoastră. De asemenea, anunțați-le dacă aveți efecte secundare legate de ochi, care sunt deranjante sau nu pleacă.

        este Xiidra un imunosupresant?

        xiidra nu este clasificat ca un imunosupresor.

        imunosupresoarele suprimă (slăbește) activitatea sistemului imunitar. Acest lucru poate ajuta la reducerea simptomelor ochilor uscați, cum ar fi iritația și inflamația.

        Cyclosporina (Restasis) este un exemplu de imunosupresor care este utilizat pentru a trata sindromul ochilor uscați. Pentru a citi despre Restasis, consultați secțiunea „Xiidra vs. Restasis” de mai sus.

        Cu toate acestea, Xiidra nu funcționează în acest fel. Conține LiFiteGrast -ul medicamentului, care se leagă de anumite proteine ​​din organism și reduce inflamația.

        Pentru a afla mai multe despre cum funcționează Xiidra, consultați secțiunea „Cum funcționează Xiidra” de mai jos. De asemenea, discutați cu medicul sau farmacistul.

        poate Xiidra să provoace gura uscată?

        În studiile clinice, gura uscată nu a fost un efect secundar la persoanele care foloseau Xiidra.

        Cu toate acestea, unele persoane din studiile clinice ale Xiidra au avut disgezie. Această afecțiune, care se numește și Parageusia, îi determină pe oameni să aibă un gust metalic sau sărat în gură.

        Dacă aveți schimbări de gust în timp ce utilizați Xiidra, discutați cu medicul dumneavoastră despre posibilele modalități de a ajuta la ameliorarea valorii efect secundar.

        Pot folosi lacrimi artificiale cu Xiidra?

        Da, puteți folosi lacrimi artificiale cu Xiidra. Lacrimile artificiale sunt disponibile pe tejghea la majoritatea magazinelor de droguri. Dar verificați întotdeauna cu medicul dumneavoastră înainte de a utiliza alte medicamente cu Xiidra pentru a vă trata starea.

        Pot folosi xiidra dacă port lentile de contact?

        Da, puteți utiliza xiidra dacă purtați lentile de contact. Veți dori să vă asigurați că vă eliminați contactele înainte de a plasa soluția xiidra în ochi. După ce ați utilizat XIIDRA, va trebui să așteptați cel puțin 15 minute înainte de a vă pune contactele din nou în ochi.

        puteți vedea instrucțiuni detaliate despre cum să utilizați XIIDRA în secțiunea „Instrucțiuni pentru utilizarea XIIDRA” de mai sus. Puteți vizita, de asemenea, site -ul web al producătorului pentru mai multe informații utile despre utilizarea picăturilor de ochi Xiidra.

        Xiidra dozare

        xiidra este utilizată pentru a trata sindromul ochilor uscați. Următoarele informații descrie dozele care sunt utilizate sau recomandate în mod obișnuit. Cu toate acestea, asigurați -vă că luați doza pe care medicul dumneavoastră vă prescrie. Medicul dumneavoastră va determina cea mai bună doză pentru a se potrivi nevoilor dvs. Este ambalat în containere cu o singură doză. Fiecare recipient deține 0,2 ml soluție. Xiidra este disponibil într -o rezistență la doză: 5% soluție.

        Doza pentru ochii uscați

        xiidra trebuie administrată ca o picătură în fiecare ochi, de două ori pe zi. Dozele trebuie luate la aproximativ 12 ore distanță. Fiecare recipient cu o singură doză de xiidra ar trebui să aibă suficiente medicamente pentru a trata ambii ochi la un moment dat.

        Dacă ați rămas soluție după ce ați folosit doza, ar trebui să o aruncați în siguranță. Cel mai bine este să folosiți un nou recipient cu o singură doză pentru fiecare doză.

        Ce se întâmplă dacă îmi lipsește o doză?

        Dacă vă lipsește o doză de XIIDRA și este cu câteva ore înainte de următoarea programată Doză, folosiți medicamentele imediat ce vă amintiți. Dar dacă este aproape timpul pentru următoarea doză programată, trebuie doar să săriți doza ratată. Puteți continua cu următoarea doză programată.

        ar trebui să utilizați XIIDRA așa cum este prescris de medicul dumneavoastră. Dacă aveți întrebări despre doza dvs. de Xiidra, discutați cu medicul dumneavoastră.

        Va trebui să folosesc acest medicament pe termen lung?

        Când este utilizat în mod regulat, xiidra ajută la îmbunătățirea simptomelor uscate Sindromul ochilor. Dacă simptomele ochilor uscați se îmbunătățesc cu Xiidra, este posibil să doriți să utilizați medicamentul pe termen lung. Medicul dumneavoastră vă va ajuta să decideți dacă tratamentul pe termen lung cu Xiidra este potrivit pentru dvs. XIIDRA conține l -a LifteGrast medicament, care se leagă de anumite proteine ​​din organism și reduce inflamația. Simptomele sindromului ochilor uscați pot fi cauzate de inflamație la ochi.

        xiidra poate ajuta la îmbunătățirea simptomelor sindromului ochilor uscați prin reducerea inflamației. Simptomele sindromului ochilor uscați includ:

        • Iatchy Eyes
        • Roșeața ochilor
        • Senzația de arsură în ochi
        • Ochii apoși
        • Viziune încețoșată

        Cât durează să funcționeze?

        După ce începeți să luați xiidra, probabil că va dura câteva săptămâni pentru dvs. Pentru a observa îmbunătățiri în ochii uscați. În studiile clinice, Xiidra a început să îmbunătățească simptomele sindromului ochilor uscați la unele persoane după doar 2 săptămâni de tratament.

        xiidra și sarcină

        nu au existat studii la om care arată Indiferent dacă este sigur să luați xiidra în timpul sarcinii.

        Studii pentru animale ha