TEDxKarnavatiUniversity.com/home

TRESIBA DOSAGE

TRESIBA DOSAGE

Επισκόπηση

Το Tresiba (Insulin deGludec) είναι ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο με σέρβις. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) την ενέκρινε για να βοηθήσει στη διαχείριση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα στον διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2. Το Tresiba είναι για χρήση σε ενήλικες καθώς και παιδιά ηλικίας 1 ετών και άνω. Το φάρμακο συνήθως συνταγογραφείται μακροπρόθεσμα για το σκοπό αυτό εάν εσείς και ο γιατρός σας συμφωνείτε ότι η Tresiba εργάζεται για εσάς.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Tresiba δεν έχει εγκριθεί για τη θεραπεία της διαβητικής κετοξέωσης, μιας πιθανής σοβαρής επιπλοκής του διαβήτη.

Το ενεργό φάρμακο στο tresiba είναι η ινσουλίνη deGludec, η οποία είναι βιολογική. Είναι ταξινομημένο ως βασική ινσουλίνη (μια μακρά δράση ινσουλίνη). Η ινσουλίνη deGludec δεν είναι διαθέσιμη ως βιοσυγκολλητική.

Το Tresiba έρχεται ως υγρό διάλυμα για υποδόρια ένεση. Το φάρμακο είναι διαθέσιμο σε δύο μορφές: ένα στυλό και ένα φιαλίδιο που χρησιμοποιείτε με σύριγγες.

Για πληροφορίες σχετικά με τη δοσολογία του Tresiba, συμπεριλαμβανομένων των μορφών του, των δυνάμεων και του τρόπου χρήσης του φαρμάκου, συνεχίστε να διαβάζετε. Για μια ολοκληρωμένη ματιά στο Tresiba, δείτε αυτό το άρθρο.

Αυτό το άρθρο περιγράφει τις τυπικές δοσολογίες για το tresiba που παρέχεται από τον κατασκευαστή του φαρμάκου. Όταν χρησιμοποιείτε το TRESIBA, ακολουθήστε πάντα τη δοσολογία που προβλέπεται από τον γιατρό σας

δοσολογία TRESIBA

Η δοσολογία TRESIBA που ορίζει ο γιατρός σας θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες που περιγράφονται παρακάτω. Ωστόσο, η συχνότητα δοσολογίας σας είναι πιθανό να είναι μία φορά την ημέρα. Αυτό είναι ανεξάρτητα από τον τύπο του διαβήτη που χρησιμοποιείτε το φάρμακο για θεραπεία και άλλους παράγοντες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Tresiba συνεχίζει να εργάζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα στο σώμα σας.

μορφές tresiba

Το Tresiba έρχεται ως υγρό διάλυμα για υποδόρια ένεση. Το φάρμακο έρχεται σε δύο μορφές: ένα στυλό μίας χρήσης, πρόεδρος Flextouch Pen και ένα φιαλίδιο για χρήση με σύριγγες. Εσείς και ο γιατρός σας μπορείτε να αποφασίσετε ποια μορφή δοσολογίας είναι καλύτερο για εσάς.

Το Pen Pen Pen Pen Flextouch σχεδιάστηκε για να κάνει τις ενέσεις απλούστερες. Το στυλό περιλαμβάνει επίσης πολλαπλές δόσεις.

Αλλά αν είστε συνηθισμένοι σε φιαλίδια ή προτιμάτε να τραβήξετε μια δόση ινσουλίνης με μη αυτόματο τρόπο, ίσως θελήσετε να χρησιμοποιήσετε τη μορφή του φιαλιδίου. Επίσης, αν δίνετε ένα παιδί λιγότερα από 5 μονάδες Tresiba ανά ημέρα, το φιαλίδιο είναι η προτιμώμενη μορφή.

TRESIBA ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Οι δύο μορφές του tresiba διατίθενται σε διαφορετικά πλεονεκτήματα:

  • Το στυλό περιέχει 3 χιλιοστόλιτρα (ml) διαλύματος φαρμάκου και έρχεται σε δύο πλεονεκτήματα:
  • 100 μονάδες ινσουλίνης deGludec ανά 1 ml διαλύματος
  • 200 μονάδες ινσουλίνης deGludec ανά 1 ml διαλύματος
  • Φιαλίδιο για χρήση με σύριγγες. Αυτή η μορφή Tresiba είναι διαθέσιμη σε ένα μέγεθος: 10 ml. Το φιαλίδιο έρχεται σε μία δύναμη: 100 μονάδες ινσουλίνης deGludec ανά 1 ml διαλύματος.
  • Τυπικές δοσολογίες

    Τυπικά, ο γιατρός σας θα σας ξεκινήσει με χαμηλή δοσολογία. Τότε θα το προσαρμόσουν με την πάροδο του χρόνου για να φτάσουν στο ποσό που είναι κατάλληλο για εσάς. Ο γιατρός σας θα συνταγογραφήσει τελικά τη μικρότερη δοσολογία που παρέχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

    Οι ακόλουθες πληροφορίες περιγράφουν τις δόσεις που χρησιμοποιούνται συνήθως ή συνιστώνται. Ωστόσο, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε τη δοσολογία που ο γιατρός σας συνταγογραφεί για εσάς. Λάβετε υπόψη ότι δεν υπάρχει συνιστώμενη μέγιστη δόση Tresiba, διότι αυτό εξαρτάται από τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Ο γιατρός σας θα καθορίσει την καλύτερη δόση για να ταιριάζει στις ανάγκες σας. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με το πόσο Tresiba να χρησιμοποιήσετε, μιλήστε με το γιατρό σας.

    Δοσολογία για διαβήτη τύπου 1

    Το ακόλουθο διάγραμμα δοσολογίας δείχνει την συνιστώμενη καθοδήγηση δοσολογίας για το TRESIBA στη θεραπεία του διαβήτη τύπου 1. Το διάγραμμα περιλαμβάνει τη δόση εκκίνησης.

    Ενήλικες καθώς και παιδιά ηλικίας 1 έτους και άνω που δεν χρησιμοποιούν ήδη ινσουλίνη

    Ηλικιακή ομάδα συνιστώμενη δόση tresiba συχνότητα δοσολογίας
    Ο γιατρός σας θα υπολογίσει τη συνολική ημερήσια δόση ινσουλίνης χρησιμοποιώντας το σωματικό σας βάρος. Η εκκίνηση της δόσης του Tresiba θα είναι περίπου το μισό έως το ένα τρίτο της συνολικής σας ημερήσιας δόσης ινσουλίνης. μία φορά την ημέρα
    Οι ενήλικες χρησιμοποιούν ήδη ινσουλίνη συνήθως, η δόση εκκίνησης του tresiba θα είναι η ίδια με τη συνολική μονάδα Δόση της ενδιάμεσης ή μακράς δράσης ινσουλίνης που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή. μία φορά την ημέρα
    Παιδιά ηλικίας 1 έτους και άνω χρησιμοποιώντας ήδη ινσουλίνη της συνολικής δόσης μονάδας της ενδιάμεσης ή μακράς δράσης ινσουλίνης που χρησιμοποιεί το παιδί σας. μία φορά την ημέρα

    Θα πρέπει να δοκιμάσετε και να έχετε τη δόση Tresiba ταυτόχρονα κάθε μέρα. Αυτό βοηθά στη διατήρηση ενός σταθερού επιπέδου του φαρμάκου στο σώμα σας, ώστε να μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά το σάκχαρο του αίματός σας.

    Δοσολογία για διαβήτη τύπου 2

    Το ακόλουθο διάγραμμα δοσολογίας δείχνει την συνιστώμενη καθοδήγηση δοσολογίας για το TRESIBA στη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2. Το διάγραμμα περιλαμβάνει τη δόση εκκίνησης.

    ενήλικες που δεν χρησιμοποιούν ήδη ινσουλίνη

    Ηλικιακή ομάδα συνιστώμενη δόση tresiba συχνότητα δοσολογίας
    10 μονάδες μία φορά την ημέρα
    παιδιά ηλικίας 1 έτους και άνω ‘t που ήδη χρησιμοποιεί ινσουλίνη Ο γιατρός του παιδιού σας θα υπολογίσει μια δόση εκκίνησης με βάση το σωματικό βάρος του παιδιού σας και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
    Οι ενήλικες που χρησιμοποιούν ήδη ινσουλίνη συνήθως, η αρχική σας δόση tresiba θα είναι η ίδια με τη συνολική δόση μονάδας της ενδιάμεσης ή μακράς δράσης ινσουλίνης που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή. μία φορά την ημέρα
    Παιδιά ηλικίας 1 έτους και άνω χρησιμοποιώντας ήδη ινσουλίνη της συνολικής δόσης μονάδας της ενδιάμεσης ή μακράς δράσης ινσουλίνης που χρησιμοποιεί το παιδί σας. μία φορά την ημέρα

    Θα πρέπει να δοκιμάσετε και να έχετε τη δόση Tresiba ταυτόχρονα κάθε μέρα. Αυτό βοηθά στη διατήρηση ενός σταθερού επιπέδου του φαρμάκου στο σώμα σας, ώστε να μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά το σάκχαρο του αίματός σας.

    Μακροπρόθεσμη χρήση

    Το TRESIBA προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ως μακροχρόνια θεραπεία. Εάν εσείς και ο γιατρός σας διαπιστώσετε ότι η Tresiba είναι ασφαλής και αποτελεσματική για εσάς, πιθανότατα θα το χρησιμοποιήσετε μακροπρόθεσμα.

    Δοσολογία παιδιών

    Για τις δόσεις των παιδιών του Tresiba ως θεραπεία για διαβήτη τύπου 1 ή τύπου 2, δείτε τα παραπάνω διαγράμματα. Όπως οι ενήλικες, τα παιδιά πρέπει να προσπαθήσουν να έχουν τη δόση Tresiba ταυτόχρονα κάθε μέρα.

    Εάν ο γιατρός του παιδιού σας συνταγογραφεί μια δοσολογία λιγότερων από 5 μονάδες την ημέρα, ο κατασκευαστής της Tresiba συνιστά τη χρήση της μορφής του φιαλιδίου του φαρμάκου. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τη μορφή του Tresiba που πρέπει να χρησιμοποιήσει το παιδί σας, μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό τους.

    Συχνές ερωτήσεις

    Παρακάτω είναι μερικές συχνές ερωτήσεις σχετικά με τις δόσεις Tresiba.

    Μπορείτε να πάρετε Tresiba δύο φορές την ημέρα;

    Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το Tresiba δύο φορές την ημέρα, εκτός εάν ο γιατρός σας σας δίνει εντολή να το κάνετε.

    Το TRESIBA περιέχει την ενεργή ινσουλίνη Degludec. Η ινσουλίνη deGludec είναι αυτό που είναι γνωστό ως βασική ινσουλίνη (μια μακρά δράση ινσουλίνη). Πρόκειται να απορροφηθεί αργά και να απελευθερωθεί στο αίμα σας με την πάροδο του χρόνου. Το Tresiba μπορεί να λειτουργήσει μέχρι και 42 ώρες μετά την έγχυση μιας δόσης.

    Να είστε βέβαιος να χρησιμοποιήσετε τη δόση Tresiba που συνιστά ο γιατρός σας. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τη δόση σας ή πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το Tresiba, μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

    Πώς συγκρίνεται η δόση του Tresiba με αυτή του Lantus;

    Εδώ είναι μερικές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι Tresiba και Lantus είναι παρόμοιες και διαφορετικές όσον αφορά τη δοσολογία για τον διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2.

    Τόσο το Tresiba όσο και ο Lantus δίνονται με υποδόρια ένεση. Και οι δύο έρχονται ως πρόγευμα στυλό ή φιαλίδια. Τα στυλό Tresiba ονομάζονται στυλό Flextouch, ενώ οι στυλό Lantus ονομάζονται στυλό solostar. Παρακάτω υπάρχουν μερικές άλλες ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των δύο φαρμάκων:

    • ενήλικες με διαβήτη τύπου 1. Για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 1 σε ενήλικες με είτε φάρμακο, ο γιατρός θα υπολογίσει τη συνολική ημερήσια δόση ινσουλίνης χρησιμοποιώντας σωματικό βάρος. Επιπλέον, το Tresiba μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνη της για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 1. Ο Lantus, από την άλλη πλευρά, πρέπει να χρησιμοποιείται με μια ινσουλίνη βραχείας δράσης, όπως η ινσουλίνη ασπαρτική (Novolog).
    • Τα παιδιά με διαβήτη τύπου 1. Για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 1 στα παιδιά, οι δόσεις του Tresiba και του Lantus είναι οι ίδιες με αυτές για τους ενήλικες.
    • ενήλικες με διαβήτη τύπου 2. Για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2 σε ενήλικες, οι δόσεις εκκίνησης του Tresiba και του Lantus διαφέρουν.
    • Τα παιδιά με διαβήτη τύπου 2. Το Tresiba έχει εγκριθεί για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2 σε παιδιά ηλικίας 1 έτους και άνω. Ο Lantus δεν έχει μελετηθεί σε παιδιά με διαβήτη τύπου 2, οπότε δεν υπάρχει συνιστώμενη δόση του φαρμάκου για αυτή την ηλικιακή ομάδα.

    Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη δοσολογία του Tresiba, ανατρέξτε στην παραπάνω ενότητα “δοσολογία Tresiba” ή ρωτήστε το γιατρό σας. Για λεπτομέρειες σχετικά με τη δοσολογία για τον Lantus, μπορείτε να ανατρέξετε σε αυτό το άρθρο ή να μιλήσετε με το γιατρό σας.

    Για να μάθετε πώς συγκρίνετε το Tresiba και το Lantus, μπορείτε να ανατρέξετε σε αυτό το άρθρο.

    tresiba και υπερβολική δόση

    Εάν χρησιμοποιείτε περισσότερα tresiba από ό, τι ο γιατρός σας συνταγογραφεί, μπορείτε να αναπτύξετε σοβαρές παρενέργειες.

    Είναι σημαντικό να μην χρησιμοποιείτε περισσότερα tresiba από ό, τι συνιστά ο γιατρός σας.

    συμπτώματα υπερβολικής δόσης

    Τα συμπτώματα υπερβολικής δόσης της TRESIBA μπορούν να περιλαμβάνουν:

    • Υπογλυκαιμία (χαμηλό σάκχαρο στο αίμα) Η υπογλυκαιμία μπορεί να προκαλέσει αποτελέσματα όπως η ασταθή, το άγχος, η σύγχυση και το κώμα.
    • υποκαλιαιμία (χαμηλό κάλιο αίματος), το οποίο μπορεί επίσης να είναι απειλητικό για τη ζωή. Η υποκαλιαιμία μπορεί να προκαλέσει αποτελέσματα όπως η κράμπη των μυών, οι αίσθημα παλμών της καρδιάς (αίσθημα παραλείψεων ή επιπλέον καρδιακών παλμών), η αδυναμία και η δυσκοιλιότητα.

    Εάν παίρνετε περισσότερα από τη συνιστώμενη ποσότητα Tresiba

    Καλέστε το γιατρό σας αμέσως εάν πιστεύετε ότι έχετε χρησιμοποιήσει πάρα πολύ tresiba. Μια άλλη επιλογή είναι να καλέσετε την Αμερικανική Ένωση Κέντρων Ελέγχου δηλητηριάσεων στο 800-222-1222 ή να χρησιμοποιήσετε το ηλεκτρονικό του εργαλείο. Εάν έχετε σοβαρά συμπτώματα, καλέστε αμέσως το 911 ή τον τοπικό σας αριθμό έκτακτης ανάγκης ή μεταβείτε στην πλησιέστερη αίθουσα έκτακτης ανάγκης.

    χαμένη δόση

    Εάν χάσετε μια δόση tresiba, έχετε τη χαμένη δόση μόλις θυμάστε. Αλλά να έχετε κατά νου ότι οι δόσεις σας πρέπει να είναι τουλάχιστον 8 ώρες. Αφού έχετε τη χαμένη δόση, ακολουθήστε το κανονικό σας πρόγραμμα δοσολογίας.

    Εάν το παιδί σας χάσει μια δόση Tresiba, μιλήστε με το γιατρό τους. Ο γιατρός μπορεί να θέλει να παρακολουθείτε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα του παιδιού σας πιο στενά από το συνηθισμένο για σύντομο χρονικό διάστημα.

    Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τις χαμένες δόσεις, μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

    για να βεβαιωθείτε ότι δεν χάσετε μια δόση, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια υπενθύμιση φαρμάκων. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη ρύθμιση συναγερμού ή χρονοδιακόπτη στο τηλέφωνό σας ή λήψη μιας εφαρμογής υπενθύμισης. Ένας χρονομετρητής κουζίνας μπορεί επίσης να λειτουργήσει.

    παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τη δοσολογία σας

    Η δοσολογία TRESIBA που ορίζει ο γιατρός σας θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες. Αυτά περιλαμβάνουν:

    • Ο τύπος και η σοβαρότητα του διαβήτη σας
    • στόχοι για τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας
    • Παρελθόν
    • Οι προηγούμενες δοσολογίες ινσουλίνης σας (αν έχετε χρησιμοποιήσει ινσουλίνη πριν)

    Άλλες ιατρικές καταστάσεις που έχετε μπορεί επίσης να επηρεάσουν τη δοσολογία TRESIBA.

    Ρυθμίσεις δοσολογίας

    Μερικές φορές, η δοσολογία σας tresiba μπορεί να χρειαστεί να ρυθμιστεί. Για παράδειγμα, οι αλλαγές στη διατροφή σας ή η ποσότητα της σωματικής δραστηριότητας που κάνετε μπορούν να αλλάξουν τις απαιτήσεις ινσουλίνης. Οι ανάγκες σας στην ινσουλίνη μπορούν επίσης να αλλάξουν σε περιόδους άγχους ή ασθένειας, ειδικά εάν έχετε πυρετό ή λοίμωξη. Ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν η δόση TRESIBA πρέπει να ρυθμιστεί.

    Μπορεί επίσης να χρειαστεί να προσαρμόσετε τη δοσολογία TRESIBA εάν έχετε προβλήματα νεφρών ή ήπατος. (Τα παραδείγματα αυτών των προβλημάτων περιλαμβάνουν χρόνια νεφρική νόσο και ηπατική νόσο που σχετίζεται με το αλκοόλ.) Όταν χρησιμοποιείτε προβλήματα TRESIBA, νεφρού ή ήπατος ενδέχεται να αυξήσετε τον κίνδυνο για παρενέργεια που ονομάζεται υπογλυκαιμία (χαμηλό σάκχαρο στο αίμα).

    Πώς να χρησιμοποιήσετε το tresiba

    Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Tresiba σύμφωνα με τις οδηγίες που σας δίνει ο γιατρός σας ή άλλος επαγγελματίας υγειονομικής περίθαλψης.

    Θα δώσετε στον εαυτό σας δόσεις tresiba με υποδόρια ένεση. Πιθανότατα θα εισάγετε το φάρμακο μία φορά την ημέρα, ταυτόχρονα κάθε μέρα. Ένας επαγγελματίας υγειονομικής περίθαλψης, όπως ένας φαρμακοποιός, μπορεί να σας δείξει πώς να δώσετε στον εαυτό σας τις ενέσεις Tresiba όταν παίρνετε για πρώτη φορά τη συνταγή σας.

    Θα πρέπει να εισάγετε tresiba ακριβώς κάτω από το δέρμα της κοιλιάς σας (κοιλιά), άνω βραχίονα ή μηρό.

    Συνιστάται να επιλέξετε μια διαφορετική θέση έγχυσης για κάθε δόση του TRESIBA. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των αντιδράσεων στο σημείο έγχυσης, όπως κνησμό ή πόνος.

    να έχετε κατά νου ότι δεν πρέπει να εισάγετε tresiba σε μια φλέβα ή μυς. Επίσης, αποφύγετε την έγχυση του Tresiba σε δέρμα που είναι μώλωπες, τρυφερές, σημαδεμένες ή κατεστραμμένες.

    Για ένα βήμα προς βήμα εκπαιδευτικό βίντεο σχετικά με την παροχή ενέσεων Tresiba, ανατρέξτε στον ιστότοπο του κατασκευαστή.

    takeaway και χρήσιμοι πόροι

    Οι δόσεις σε αυτό το άρθρο είναι τυπικές δοσολογίες που παρέχονται από τον κατασκευαστή του φαρμάκου. Εάν ο γιατρός σας συνιστά το Tresiba για εσάς, θα συνταγογραφήσουν τη δοσολογία που είναι κατάλληλη για εσάς. Ακολουθήστε πάντα τη δοσολογία που σας συνταγογραφεί ο γιατρός σας.

    Όπως και με οποιοδήποτε φάρμακο, μην αλλάζετε ποτέ τη δοσολογία του TRESIBA χωρίς την έγκριση του γιατρού σας. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τη δοσολογία σας Tresiba, μιλήστε με το γιατρό σας.

    Εκτός από τη μάθηση για τη δοσολογία, μπορεί να θέλετε άλλες πληροφορίες σχετικά με το Tresiba. Αυτά τα πρόσθετα άρθρα μπορεί να σας βοηθήσουν:

    • Περισσότερα για το Tresiba. Για πληροφορίες σχετικά με άλλες πτυχές του Tresiba, ανατρέξτε σε αυτό το άρθρο.
    • παρενέργειες. Για να μάθετε για παρενέργειες του Tresiba, δείτε αυτό το άρθρο. Μπορείτε επίσης να δείτε τις πληροφορίες ασθενούς Tresiba.
    • Λεπτομέρειες σχετικά με τον διαβήτη τύπου 1 και 2. Για λεπτομέρειες σχετικά με τον διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2, ανατρέξτε στον διανομέα διαβήτη. Μπορείτε επίσης να ανατρέξετε στη λίστα των άρθρων του διαβήτη.

    Αποποίηση: Τα ιατρικά νέα σήμερα έχουν καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βεβαιωθούν ότι όλες οι πληροφορίες είναι σωστές, ολοκληρωμένες και ενημερωμένες. Ωστόσο, αυτό το άρθρο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της γνώσης και της εμπειρογνωμοσύνης ενός εξουσιοδοτημένου επαγγελματία υγειονομικής περίθαλψης. Θα πρέπει πάντα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας ή άλλο επαγγελματία υγειονομικής περίθαλψης πριν πάρετε οποιοδήποτε φάρμακο. Οι πληροφορίες για τα ναρκωτικά που περιέχονται στο παρόν υπόκεινται σε αλλαγές και δεν προορίζονται να καλύψουν όλες τις πιθανές χρήσεις, τις κατευθύνσεις, τις προφυλάξεις, τις προειδοποιήσεις, τις αλληλεπιδράσεις φαρμάκων, τις αλλεργικές αντιδράσεις ή τις ανεπιθύμητες ενέργειες. Η απουσία προειδοποιήσεων ή άλλων πληροφοριών για ένα δεδομένο φάρμακο δεν δείχνει ότι ο συνδυασμός φαρμάκων ή φαρμάκων είναι ασφαλής, αποτελεσματικός ή κατάλληλος για όλους τους ασθενείς ή για όλες τις συγκεκριμένες χρήσεις.

    • Τύπος 1
    • Τύπος 2
    • Φαρμακείο/φαρμακοποιός