TEDxKarnavatiUniversity.com/home

TRESIBA DOSAGE

TRESIBA DOSAGE

Áttekintés

Tresiba (inzulin degludec) egy vényköteles márkanév-név. Az Élelmiszer- és Gyógyszerügynökség (FDA) jóváhagyta azt, hogy segítse az 1. és 2. típusú cukorbetegség vércukorszintjének kezelését. A Tresiba felnőtteknél, valamint 1 éves vagy annál idősebb gyermekeknél is használható. A gyógyszert általában hosszú távon írják fel erre a célra, ha Ön és orvosa egyetért azzal, hogy Tresiba az Ön számára dolgozik.

Fontos megjegyezni, hogy a Tresiba -t nem hagyják jóvá a diabéteszes ketoacidosis kezelésére, amely a cukorbetegség esetleges súlyos szövődménye.

A Tresiba aktív gyógyszere az inzulin degludec, amely biológiai. Basális inzulinnak (hosszú hatású inzulinnak) besorolják. Az inzulin degludec nem érhető el biológiailag. A

Tresiba folyékony oldatként szolgál a szubkután injekcióhoz. A gyógyszer két formában kapható: egy toll és egy üveg, amelyet fecskendőkkel használ.

A Tresiba adagolásáról, beleértve annak formáit, erősségeit és a gyógyszer használatát, az olvasást. A Tresiba átfogó áttekintése érdekében lásd ezt a cikket.

Ez a cikk a Tresiba tipikus adagjait írja le a gyógyszer gyártója által. A Tresiba használatakor mindig kövesse az orvos által előírt adagot

TRESIBA DOSAGE

A TRESIBA DOSAGE, amelyet az orvosa felírt, számos tényezőtől függ, amelyeket az alábbiakban ismertetünk. Az adagolási gyakoriság azonban valószínűleg naponta egyszer lesz. Ez függetlenül attól, hogy milyen típusú cukorbetegséggel használja a gyógyszert és más tényezőket. Ennek oka az, hogy a Tresiba hosszú ideig dolgozik a testében.

Tresiba formák

Tresiba folyékony oldatként szolgál a szubkután injekcióhoz. A gyógyszer két formában kapható: eldobható, előtöltött Flexexouch injekciós toll és injekciós injekciós fecskendőkhöz való felhasználáshoz. Ön és orvosa eldöntheti, melyik adagolási forma a legmegfelelőbb az Ön számára.

Az előre kitöltött Flextouch injekciós tollat úgy tervezték, hogy az injekciók egyszerűbbé váljanak. A toll több adagot is tartalmaz.

De ha hozzászokott az üvegekhez, vagy inkább az inzulin -adagot manuálisan húzza fel, akkor érdemes használni az injekciós formát. Továbbá, ha naponta kevesebb, mint 5 egység Tresiba -t ad, akkor az injekciós formát az előnyben részesített forma.

Tresiba erősségek

A Tresiba két formája különböző erősségekben érhető el:

  • Eldobható, előre feltöltött Flextouch injekciós toll. A toll 3 milliliter (ml) gyógyszer -oldatot tartalmaz, és két erősséggel érkezik:
  • 100 egység inzulin degludec/1 ml oldat
  • 200 egység inzulin degludec/1 ml oldat/oldat
  • Fiel a fecskendőkkel történő használathoz. A Tresiba ilyen formája egy méretben kapható: 10 ml. Az injekciós üveg egy szilárdsággal érkezik: 100 egység inzulin degludec / 1 ml oldat.
  • Tipikus adagok

    Általában az orvosa alacsony adaggal indítja el Önt. Akkor idővel beállítják, hogy elérjék az Ön számára megfelelő összeget. Orvosa végül a legkisebb adagot írja elő, amely biztosítja a kívánt hatást.

    A következő információk leírják az általánosan használt vagy ajánlott adagokat. Ne felejtse el azonban használni azt az adagot, amelyet orvosa előír az Ön számára. Ne feledje, hogy nincs ajánlott maximális dózis a Tresiba, mert ez a vércukorszinttől függ. Orvosa meghatározza a legjobb adagot, hogy megfeleljen az Ön igényeinek. Ha kérdései vannak arról, hogy mekkora Tresiba használja, beszéljen orvosával.

    1. típusú cukorbetegség adagja

    A következő adagolási táblázat a Tresiba ajánlott adagolási útmutatását mutatja az 1. típusú cukorbetegség kezelésében. A diagram tartalmazza a kiindulási adagot.

    Korcsoport ajánlott Tresiba -dózis adagolási frekvencia
    Felnőttek, valamint egy éves vagy annál idősebb gyermekek, akik még nem használnak inzulint orvosa kiszámítja a testtömeg felhasználásával az inzulin teljes napi adagját. A Tresiba kiindulási adagja a teljes napi inzulin dózisának körülbelül félig és egyharmada lesz. naponta egyszer Az inzulint használó felnőttek Általában a Tresiba kiindulási adagja megegyezik a teljes egységgel A jelenleg használt közbenső vagy hosszú hatású inzulin adagja. naponta egyszer 1 éves vagy annál idősebb gyermekek már az inzulint használva A Tresiba kezdő adagja körülbelül 80% lesz A gyermeke jelenleg használt közbenső vagy hosszú hatású inzulin teljes egységdózisából. naponta egyszer

    Minden nap meg kell próbálnia a Tresiba -adagot. Ez segít megőrizni a gyógyszer következetes szintjét a testében, hogy hatékonyan kezelje a vércukorszintjét.

    2. típusú cukorbetegség adagja

    A következő adagolási diagram a Tresiba ajánlott adagolási útmutatását mutatja a 2. típusú cukorbetegség kezelésében. A diagram tartalmazza a kiindulási adagot.

    Korcsoport ajánlott Tresiba -dózis adagolási frekvencia
    felnőttek, akik még nem használnak inzulint 10 egység naponta egyszer
    1 éves vagy annál idősebb gyermekek ‘T már használja az inzulint A gyermeke orvosa kiszámítja a kiindulási adagot gyermeke testtömege és vércukorszintje alapján. A felnőttek már inzulint használnak amit jelenleg használsz. naponta egyszer 1 éves vagy annál idősebb gyermekek már az inzulint használva A Tresiba kezdő adagja körülbelül 80% lesz A gyermeke jelenleg használt közbenső vagy hosszú hatású inzulin teljes egységdózisából. naponta egyszer

    Minden nap meg kell próbálnia a Tresiba -adagot. Ez segít megőrizni a gyógyszer következetes szintjét a testében, hogy hatékonyan kezelje a vércukorszintjét.

    A hosszú távú használat

    Tresiba-t hosszú távú kezelésként kell használni. Ha Ön és orvosa úgy dönt, hogy a Tresiba biztonságos és hatékony az Ön számára, akkor valószínűleg hosszú távon fog használni.

    Gyermekek adagja

    A gyermekek Tresiba adagjaihoz az 1. vagy 2. típusú cukorbetegség kezelésére lásd a fenti táblázatokat. A felnőttekhez hasonlóan a gyerekeknek minden nap meg kell próbálniuk a Tresiba -adagot.

    Ha gyermeke orvosa naponta kevesebb, mint 5 egység adagot ír elő, a Tresiba gyártója azt javasolja, hogy használja a gyógyszer fiola formáját. Ha kérdései vannak a Tresiba formájáról, amelyet gyermekének használnia kell, beszéljen orvosával vagy gyógyszerészével.

    Gyakran feltett kérdések

    Az alábbiakban néhány gyakran feltett kérdés a Tresiba -adagokkal kapcsolatban.

    Tudsz naponta kétszer szedni a TRESIBA -t?

    Nem szabad naponta kétszer használni a TresiBA -t, kivéve, ha orvosa kifejezetten utasítja Önt.

    Tresiba tartalmazza az aktív gyógyszer inzulin degludec -t. Az inzulin degludec az úgynevezett bazális inzulin (hosszú hatású inzulin). Azt szánták, hogy lassan felszívódjon, és idővel felszabaduljon a vérébe. A Tresiba akár 42 órán keresztül is működhet, miután egy adagot injektál.

    Ügyeljen arra, hogy használja az orvosa által javasolt Tresiba -adagot. Ha kérdése van az adagjáról vagy a Tresiba használatáról, beszéljen orvosával vagy gyógyszerészével.

    Hogyan hasonlít a Tresiba adagolása a Lantus -hoz?

    Íme néhány információ arról, hogy a Tresiba és a Lantus hogyan hasonlítanak és különböznek az 1. és a 2. típusú cukorbetegség adagolásában.

    Tresiba és Lantus egyaránt szubkután injekcióval adják meg. És mindkettő előre kitöltött tollak vagy injekciós tollként jönnek létre. A Tresiba tollaknak Flextouch tollaknak, míg a lantus tollat Solostar tollaknak nevezik. Az alábbiakban néhány más hasonlóság és különbség található a két gyógyszer között:

    • Az 1. típusú cukorbetegségben szenvedő felnőttek. Az 1. típusú cukorbetegség kezelése érdekében felnőtteknél az orvos kiszámítja az inzulin teljes napi adagját testtömeg felhasználásával. Ezenkívül a Tresiba önmagában is használható az 1. típusú cukorbetegség kezelésére. A Lantus-t viszont rövid hatású inzulinnal, például inzulin aszart (Novolog) -val kell használni.
    • 1. típusú cukorbetegségben szenvedő gyermekek. Az 1. típusú cukorbetegség kezelésére gyermekeknél a Tresiba és a Lantus adagjai megegyeznek a felnőtteknél.
    • 2. típusú cukorbetegségben szenvedő felnőttek. A 2. típusú cukorbetegség felnőttkori cukorbetegség kezelésére a Tresiba és a Lantus kiindulási dózisai különböznek.
    • 2. típusú cukorbetegségben szenvedő gyermekek. A Tresiba -t jóváhagyják a 2. típusú cukorbetegség kezelésére 1 éves vagy annál idősebb gyermekeknél. A Lantust nem vizsgálták a 2. típusú cukorbetegségben szenvedő gyermekeknél, tehát a gyógyszernek nincs ajánlott adagja ehhez a korcsoporthoz.

    A Tresiba adagolásáról további részleteket lásd a fenti „Tresiba dózis” szakaszban, vagy kérje meg orvosát. A Lantus adagolására vonatkozó részletekért hivatkozhat erre a cikkre, vagy beszélhet orvosával.

    Annak megtudása, hogy a Tresiba és a Lantus hogyan hasonlíthatók össze, hivatkozhat erre a cikkre.

    Tresiba és túladagolás

    Ha több Tresiba -t használ, mint az orvos felírja, akkor súlyos mellékhatásokkal járhat.

    Fontos, hogy ne használjon több Tresiba -t, mint az orvos javasolja.

    Túladagolás tünetei

    Tresiba túladagolási tünetei között szerepelhet:

    • hypoglykaemia (alacsony vércukorszint), amely életveszélyes lehet. A hypoglykaemia olyan hatásokat okozhat, mint a rázás, szorongás, zavar és kóma.
    • hypokalemia (alacsony vérkálium), amely szintén életveszélyes lehet. A hypokalemia olyan hatásokat okozhat, mint az izomgörcsök, a szívdobogások (átugorott vagy extra szívverések érzése), gyengeséget és székrekedéseket.

    Ha az ajánlott mennyiségnél többet vesz fel a Tresiba

    azonnal hívja orvosát, ha úgy gondolja, hogy túl sok Tresiba -t használt. Egy másik lehetőség az, hogy felhívja az Amerikai Mérgezési Központok Szövetségét a 800-222-1222 telefonszámon, vagy használja annak online eszközét. Ha súlyos tünetei vannak, azonnal hívja a 911 -et vagy a helyi sürgősségi számot, vagy menjen a legközelebbi mentőszobába.

    elmulasztott dózis

    Ha hiányzik egy adag Tresiba, akkor az elmulasztott adagot, amint emlékszel. De ne feledje, hogy adagjainak legalább 8 óra távolságra kell lennie. Miután megkapta a kihagyott adagot, kövesse a szokásos adagolási ütemtervet.

    Ha gyermeke hiányzik egy adag Tresiba -t, beszéljen orvosukkal. Az orvos azt akarja, hogy rövid ideig a szokásosnál szorosabban figyelje meg gyermeke vércukorszintjét.

    Ha kérdése van a kihagyott adagokról, beszéljen orvosával vagy gyógyszerészével.

    Annak biztosítása érdekében, hogy ne hagyjon ki egy adagot, próbáljon meg egy gyógyszeres emlékeztetőt. Ez magában foglalhatja a riasztás vagy időzítő beállítását a telefonján, vagy az emlékeztető alkalmazás letöltését. A konyhai időzítő is működhet.

    Azok adagolását befolyásoló tényezők

    Az orvos által előírt Tresiba -adag számos tényezőtől függ. Ide tartoznak:

    • A cukorbetegség típusa és súlyossága
    • Célok a vércukorszintjéhez
    • Mennyire sikerült a vércukorszint Múlt
    • A múltbeli inzulin -adagok (ha korábban inzulint használtak)

    Egyéb orvosi állapotok is befolyásolhatják a Tresiba adagját.

    adagolás beállításai

    néha a Tresiba -adagot beállítani kell. Például az étrend változásai vagy az elvégzett fizikai aktivitás mennyisége megváltoztathatja az inzulinigényt. Az inzulinigénye stressz vagy betegség idején is megváltozhat, különösen, ha láz vagy fertőzés van. Orvosa segíthet meghatározni, hogy a Tresiba -adagot be kell -e állítani.

    Előfordulhat, hogy a Tresiba -adagot beállítania kell, ha vese- vagy májproblémái vannak. (Ezekre a problémákra példa lehet a krónikus vesebetegség és az alkohollal kapcsolatos májbetegség.) A Tresiba használata esetén a vese vagy a májproblémák növelhetik a hipoglikémia (alacsony vércukorszint) nevű mellékhatás kockázatát.

    A TRESIBA

    használata A TRESIBA -t kell használni az utasítások szerint, amelyeket orvosa vagy más egészségügyi szakember ad neked.

    Tresiba -dózisokat adsz magának szubkután injekcióval. Valószínűleg naponta egyszer, minden nap ugyanabban az időben befecskendezi a gyógyszert. Az egészségügyi szakember, például a gyógyszerész, megmutathatja, hogyan adhatja meg magának a Tresiba injekciókat, amikor először felveszi a receptjét.

    Tresiba -t be kell injektálnia közvetlenül a has (has), a felső kar vagy a comb bőrének.

    Javasoljuk, hogy válasszon egy másik injekciós helyet a Tresiba minden egyes adagjára. Ez elősegítheti az injekció beadási helyén lévő reakciók, például viszketés vagy fájdalom.

    Ne feledje, hogy nem szabad injektálnia a Tresiba -t egy vénába vagy izomba. Kerülje el a Tresiba befecskendezését a bőrbe, amely sérült, gyengéd, heges vagy sérült.

    Lásd a Tresiba injekciók megadásáról szóló lépésről lépésre, lásd a gyártó weboldalát.

    Elfogadás és hasznos erőforrások

    A cikkben szereplő adagok a gyógyszer gyártója által nyújtott tipikus adagok. Ha orvosa ajánlja a Tresibát neked, akkor felírják az Ön számára megfelelő adagot. Mindig kövesse azt az adagot, amelyet orvosa előír az Ön számára.

    Mint minden gyógyszernél, soha ne változtassa meg a Tresiba adagját orvosának jóváhagyása nélkül. Ha kérdései vannak a Tresiba adagolásáról, beszéljen orvosával.

    Az adagolás megismerése mellett más információkat is igényelhet a Tresibáról. Ezek a kiegészítő cikkek hasznosak lehetnek az Ön számára:

    • Bővebben a Tresibáról. A Tresiba egyéb aspektusaival kapcsolatos információkért lásd ezt a cikket.
    • Mellékhatások. A Tresiba mellékhatásainak megismeréséhez lásd ezt a cikket. Megnézheti a Tresiba beteg adatait is.
    • Az 1. és 2. típusú cukorbetegség részletei. Az 1. és a 2. típusú cukorbetegségről szóló részletekért lásd a cukorbetegség csomópontját. Ön is hivatkozhat a cukorbetegség cikkeinek listájára is.

    Jogi nyilatkozat: Az Medical News ma minden erőfeszítést megtett annak biztosítása érdekében, hogy minden információ ténylegesen helyes, átfogó és naprakész legyen. Ezt a cikket azonban nem szabad helyettesíteni az engedéllyel rendelkező egészségügyi szakember ismerete és szakértelmének. Mielőtt bármilyen gyógyszert szedne, mindig konzultáljon orvosával vagy más egészségügyi szakemberével. Az itt található kábítószer -információk megváltozhatnak, és nem célja az összes lehetséges felhasználás, útmutatás, óvintézkedés, figyelmeztetések, gyógyszerkölcsönhatások, allergiás reakciók vagy káros hatások lefedése. A figyelmeztetések vagy más információk hiánya egy adott gyógyszerre nem jelzi, hogy a gyógyszer vagy a gyógyszer kombinációja biztonságos, hatékony vagy minden beteghez vagy minden konkrét felhasználáshoz megfelelő.

    • 1. típusú
    • 2. típusú
    • Gyógyszertár/gyógyszerész